Greek Space Opera Rock!

To Ελληνικό Σκληρό Rock είναι Εδώ!

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

Παράξενες Ροκ Ιστορίες από τους FreeWill - 15 Years Ago!

Οι FreeWill ήταν ένα σχήμα από το οποίο πέρασαν τα μέλη των Δεικτών. Είχαν κάνει πολλές συναυλίες που μάζευαν πολύ κόσμο, τον οποίο κατάφερναν πάντα να ξεσηκώνουν.

Πάντοτε χύμα, πάντοτε πρόχειρα, πάντοτε δύνατα, πάντοτε ζωντανά, πάντοτε ...χαμός!

Το μεγαλύτερο highlight των FreeWill ήταν η εμφάνισή τους ένα βράδυ του 1994 σε μια συναυλία με πολλά συγκροτήματα, στο θρυλικό club Zero.

Kανείς όμως δεν είχε ενημερώσει τους FreeWill ότι η συναυλία εκείνο το βράδυ ήταν ...death metal, ενώ αυτοί είχαν ετοιμάσει ένα set από παραδοσιακά ροκ κομμάτια.

Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι κινδύνευε η ζωή τους, από το κράξιμο και τα μπουκάλια που θα έτρωγαν! Όμως ο τραγουδιστής τους, ο υπερ-θρυλικός Γαβριήλ-Λάκης-Alabama-Salamander, είχε μια φαϊνή ιδέα:
Αντί να παίξουν το σετ τους, μπορούσαν να παίξουν... Σιδηρόπουλο.

Ναι, Σιδηρόπουλο, ξέρετε, Ο Μπάμπης ο Φλού, η Η, Ροκ στο Κρεβάτι κλπ.

«Ρε τι λες; Θα μας σκοτώσουν!» του είπε ο Λουκάς, ο μπασίστας, που πάντα γκρινιάζει (ακόμη και σήμερα). «Όχι», απάντησε ο Λάκης. «Θα τα παίξουμε όσο πιο σκληρά γίνεται».
Και όλοι συμφώνησαν, και έτσι έκαναν.

Το αποτέλεσμα; Ακόμη και οι αγριεμένοι θανατομεταλλάδες από κάτω, γούσταραν τρελά!

Ο ηχολήπτης της εξίσου θρυλικής τότε Art Sound, η οποία ήταν πανταχού παρούσα στα περισσότερα live που γίνονταν, πλησιάσε τους FreeWill μετά την εμφάνιση τους και τους είπε: «Αφού κερδίσατε και αυτό το κοινό, είσαστε οι κορυφαίοι της Θεσσαλονίκης!»

Βέβαια, οι FreeWill δεν είχαν τότε το μυαλό για να κάνουν κάτι πιο σοβαρό, και έμειναν να παίζουν διασκευές, μέχρι που διαλύθηκαν. Έγραφαν δικά τους κομμάτια, αλλά για κάποιο τελείως αδιευκρίνιστο λόγο, δεν αποφάσιζαν να τα κυκλοφορήσουν...

Τέτοια πάντως ήταν η απύθμενη αυτοπεποίθηση των FreeWill, που ένα βράδυ ο Mountain με τον Luxus και με έναν φίλο τους drummer με τον οποίο δεν είχαν ξαναπαίξει ποτέ πιο πριν, αποφάσισαν να κάνουν ένα live οι τρεις τους, χωρίς καμιά πρόβα, στο rock-bar Παπαγάλος. Φυσικά, δεν είχαν ιδέα τι θα παίξουν.

Όμως έπαιξαν. Ό,τι τους κατέβαινε. Μισά κομμάτια, αυτοσχεδιασμούς, τζαμάρισμα, ό,τι να 'ναι. Και αντί να τους δείρουν, οι παρευρισκόμενοι του Παπαγάλου, που τον είχαν γεμίσει ασφυκτικά, ενθουσιάστηκαν. Ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός τους, που δεν τους άφηναν να φύγουν.
Ήταν μια από εκείνες τις σπάνιες στιγμές, που μόνο η ζωντανή μουσική μπορεί να σου χαρίσει...

Δεν πιστεύετε πόσο χύμα ήταν οι FreeWill αλλά και πόσο διασκέδαση έβγαζαν; Δείτε τα παρακάτω βίντεο, τα οποία γράφτηκαν στην εκπομπή Comfusio της ΕΤ3, εκείνη την εποχή. Μάλλον κατάφεραν να περάσουν την ίδια αίσθηση χαράς και άνεσης και στην εκπομπή, γιατί δεν έπαιξαν μόνο μια φορά, αλλά οι υπεύθυνοι του Comfusio τους κράτησαν για πάνω από δύο βδομάδες.

Κάπου μάλιστα οι FreeWill παίζουν -καταπληκτικά- το Red Barchetta και το Tom Sawyer των θεών Rush. Αλλά δεν έχουμε τα βίντεο! Όποιος τα έχει, ας τα στείλει για να τα περάσουμε και αυτά εδώ...

FreeWill
Φωνητικά: Λάκης Αθανασιάδης
Κιθάρες: Φώτης Παπασταύρου
Κιθάρες: Χρήστος Ρίγγος
Κιθάρες: Βασίλης Κοσμίδης
Πλήκτρα: Πόλυς Αδαμόπουλος
Μπάσο: Λουκάς Καβακόπουλος
Τύμπανα: Αλέξης Κότσιρας (και ο Αντώνης Κανάκης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου